« 2020 » Naar maandkalender

Selecteer een afdeling:

januari 2020

Winterse vertellingen Algemeen
Zaterdag 18 januari 2020 tussen 18u00 en 22u00 zijn het weer ‘Winterse Vertellingen’ in Duffel! Verschillende verenigingen slaan de handen in elkaar om jullie te verrassen met prachtige, ontroerende, spannende, kleurrijke en mooie verhalen. De startlocatie dit jaar is De Reiger (het oude post- en politiekantoor aan de Van der Lindenlaan). 

Volksdansfeest Algemeen

Volkskunstgroep De Moeffeleer organiseert ook in 2020 haar Volksdansfeest op de laatste zaterdag van januari, 25 januari 2020. Iedereen is van harte uitgenodigd om de benen te strekken op de welklinkende tonen van ons volksorkest. Ons orkest speelt de klassieke dansen, maar maakt ook plaats voor enkele van onze Duffelse dansen. We spelen ten dans op zaterdag 25 januari 2020, vanaf 20u00 in de sporthal van het GTI Duffel (Rooienberg 20, Duffel).

Geen activiteiten gepland in januari.

april 2020

Duffel By Night (i.s.m. Heemkundige Kring Duffel) Algemeen
Verhalen uit de Duffelse nachten, gebracht met vendelspel, volksmuziek en dans. ’s Nachts, wanneer de zon zich te rusten legt, gebeurt er veel in ons Duffel. Vele van deze dingen zijn gekend: de Ballonnekesstoet trekt door de straten, talrijke kroegen ontvangen hun wekelijkse stamgasten en in de Plaza gaan de lichten uit, projectoren aan. De Duffelse reuzen leggen zich te slapen en het Fort sluit zijn deuren. Maar wie kent sommige, andere oude tradities nog? Wie kent zo bijvoorbeeld het rodassen nog? De Heemkundige Kring vertelt, terwijl Volkskunstgroep De Moeffeleer u de nachtelijke taferelen toont met vendelspel, volksmuziek en dans. Kom genieten van dit spektakel naar aanleiding van Erfgoeddag 2020. Eén voorstelling duurt een halfuurtje en we herhalen de voorstelling om 20u00, 21u00, 22u00 en 23u00. Volkskunstgroep De Moeffeleer en Heemkundige Kring Duffel nodigen u alvast van harte uit in Duffel by night.

Workshop: Kaarsen en lantaarns Algemeen

Volkskunstgroep De Moeffeleer en Kinder- en jeugddansgroep Kinnebaba organiseren 'kaarsen en lantaarns'. Maak zelf je eigen kaarsje en bouw je eigen lantaarn! Misschien ben jij ook wel eens bang in het donker? Of hou je gewoon erg veel van gezellige, warme kaarsjes? Wist jij dat we in Duffel heel erg lang geleden een echte kaarsenfabriek hadden? Kom gerust af, neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee en kom samen met ons je eigen kaarsje maken! Om je kaarsje goed mee te kunnen nemen, bouwen we ook onze eigen lantaarn. Om de namiddag gezellig af te sluiten dansen we samen nog wat dansjes! Naar aanleiding van Erfgoeddag 2020 nodigen Volkskunstgroep De Moeffeleer en Kinder- en jeugddansgroep Kinnebaba alle kinderen en jongeren van harte uit om deel te nemen aan deze plezante workshop!

Geen activiteiten gepland in april.

mei 2020

Meiboomplanting Algemeen
Zoals ieder jaar plant Volkskunstgroep De Moeffeleer ook in 2020 haar Meiboom op 1 mei. Opnieuw zullen onze afdelingen voor jullie optreden, zal er naarstig gestreden worden om de titels van Meigraaf, Meigraving, Meijonker en Meijonkvrouw en zullen we naar aloude traditie hiermee de winter achter ons laten en de ontluikende lente welkom heten!

Geen activiteiten gepland in mei.