… 50 jaar! …

In 1972 werden de allereerste danspassen gezet in wat later Volkskunstgroep De Moeffeleer zou worden. In 2022 vieren we dan ook onze vijftigste verjaardag, en dat doen we in stijl. Op deze pagina vind je alle informatie over de activiteiten en feestelijkheden die er zoal op het programma staan, maar ook welke extraatjes we dit jaar voorzien. Kom zeker eens langs en vier met ons mee!

ACTIVITEITEN

  • Winterse vertellingen | uitgesteld naar zondag 20 februari 2022

Trek mee op wandeling door het mooie Duffel en wordt op verschillende leuke locaties verrast door mooie, grappige, aandoenlijke verhalen gebracht door verschillende Duffelse vereniging. Het is bovendien de twintigste editie van de Winterse vertellingen, dus krijgen jullie er een knaller van een slotvertelling bovenop. Neem zeker eens een kijkje op de website voor alle informatie.

  • Plechtige opening | uitgesteld naar zondag 6 maart 2022

We openen plechtig het feestjaar, met een ontbijtbuffet, een glaasje bubbels en worden getrakteerd op verschillende volksmuziekjes, gebracht door onze eigen Muziekgroep. Let op, de plechtige uitnodiging is enkel toegankelijk op uitnodiging. Heb je een uitnodiging gekregen, maar ben je nog niet ingeschreven of heb je een vraag? Dan kan je een mailtje sturen naar 50jaar@demoeffeleer.be.

  • Volksdansfeest | uitgesteld naar zaterdag 23 april 2022

Iedereen is van harte uitgenodigd om de benen te strekken op de welklinkende tonen van ons volksorkest. Ons orkest speelt de klassieke dansen, maar maakt ook plaats voor enkele van onze Duffelse dansen. We spelen ten dans op zaterdag 23 april 20202 - de internationale dag van de dans - vanaf 20u00 in de sporthal van het GTI Duffel (Rooienberg 20, Duffel).

  • Meiboomplanting | zondag 1 mei 2022

Traditioneel planten we op 1 mei onze Meiboom. Dit doen we niet onopgemerkt, maar met o.m. optredens van onze verschillende afdelingen, samendans, pannenkoeken, een springkasteel en de strijd voor de verschillende titels: meijonker, meijonkvrouw, meigraaf en meigravin. Kom zeker eens een kijkje nemen op Domein De Locht (Liersesteenweg 44, Duffel) vanaf 13u30.

  • Dansen in het park | vrijdag 17, 24 juni en 1 juli

Drie zomerse vrijdagen op een rij dansen we met z'n allen in het park (Muggenbergpark, Duffel). Iedereen is van harte welkom om tussen 19u30 en 21u00 mee te komen dansen. Alle dansen worden uitgelegd en alle dansen zijn haalbaar voor eenieder. Heb je toch nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar het secretariaat (info@demoeffeleer.be).

  • Kletskoek | zondag 7 augustus

Kom gezellig mee kletsen, een hapje eten of een drankje nuttigen. We organiseren een praatcafé op zondag 7 augustus (Basisschool 't Kofschip, Kwakkelenberg 53) om herinneringen op te halen uit de voorbije vijftig jaar Volkskunstgroep De Moeffeleer. Iedereen is van harte welkom om de gezelligheid te komen delen!

  • Openluchtbal | vrijdag 19 augustus

Op 19 augustus is het exact vijftig jaar geleden dat de eerste danspasjes gezet werden in wat later Volkskunstgroep De Moeffeleer zou worden. Daarom organiseren we die avond een groots openluchtbal om dit te vieren met z'n allen. Kom zeker langs om de beentjes te strekken of te genieten van alle dansers die het beste van zichzelf laten zien! De locatie en de precieze uren worden later nog gecommuniceerd.

  • Slotspektakel 50 jaar Volkskunstgroep De Moeffeleer | zaterdag 19 en zondag 20 november

Om het feestjaar af te sluiten slaan alle zes afdelingen van Volkskunstgroep De Moeffeleer de handen in elkaar om jullie een heus totaalspektakel voor te schotelen. Begin alvast uit te kijken, want het belooft de moeite te worden. De locatie, de juiste datum en de inschrijvingsmogelijkheden worden later nog gecommuniceerd.

VIRTUELE TENTOONSTELLING

Vanaf zondag 23 januari 2022 kan je via deze website doorsurfen naar onze virtuele tentoonstelling. Op die interactieve webpagina kan je de geschiedenis van onze groep kunnen ontdekken, door foto's kunnen bladeren, alle ledentijdschriften bekijken en verschillende filmpjes ontdekken die we speciaal hebben ontwikkeld voor onze vijftigste verjaardag! Je kan zelf je kans wagen op de quiz!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf je graag op de hoogte van al onze activiteiten in ons feestjaar? Dan kan je je gegevens achterlaten via dit formulier. Dan houden wij je op de hoogte van de komende activiteiten!

SPECULAAS

Hét gadget van ons feestjaar is onze huisgemaakte speculaas. We bakken, speciaal voor onze verjaardag, speculaas in de vorm van onze Moffelheer. Kom zeker eens langs op één van onze activiteiten om een exemplaar te bemachtigen, te proeven van de overheerlijke speculaas en het verhaal van de Moffelheer te achterhalen.

OP STAP DOOR DUFFEL

Trek jij graag op wandel, doe je al eens graag een fotozoektocht? Ga dan, samen met Volkskunstgroep De Moeffeleer, op pad door ons Duffel. We hebben twee wandelingen (Duffel-Oost en Duffel-West) uitgetekend die je iedere dag kan doen. Je vindt alle informatie - de wegbeschrijvingen, de uitleg en de foto's - via deze link. Heb je toch graag een papieren exemplaar? Dan kan je in de bibliotheek of het gemeentehuis een exemplaar bemachtigen. Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje (50jaar@demoeffeleer.be) en we regelen iets!